· 

Farofada

"Wat betekent Farofa" vroeg een journalist mij eens, "ratjetoe' is het makkelijke Nederlandse woord hiervoor gaf ik als antwoord.

Eigenlijk is farofa een bijgerecht die geserveerd wordt in Brazilië bij de traditionele feijao, oftewel bruinen bonen met rijst. In de farofa worden allerlei verschillende ingrediënten verwerkt. De keuze is oneindig: pepers, banaan, uien, spek etc.

Zo is dat ook met mijn muziek en bands. Ik heb door mijn achtergrond kennis van zoveel genres muziek, maar ook van zoveel verschillende muzikanten uit de scene, dat ik van veel markten thuis ben.

Omdat ik in Nederland positief opviel met mijn Braziliaans zang heb ik daar uiteindelijk voor gekozen, maar mijn liefde gaat ook uit naar Soul muziek en met Sublime FM in de auto en radio 6 thuis vermaak ik me uitstekend.

 

"Farofa betekent geen ratjetoe!" gaf de journalist mij terug. 

Nee dat klopt, het is de zeer toepasselijke naam voor mijn band, want daar is het een ratjetoe van muzikanten, nationaliteiten, solisten, muziekgenres : het komt er allemaal voorbij.

Multicultureel ratjetoe, ik ben er trots op! Geboren in Brazilië met een Braziliaanse moeder, een Nederlandse vader, een Japanse en een Surinaamse opa. En ja ik spreek ook Spaans, waarom........dat vertel ik nog wel een keer.