Braziliaanse zangeres Sheyla

 

Sheyla, op zijn Braziliaans uitgesproken als “Sjeela”,is geboren in Saõ Paulo (BR) en is de drijvende kracht achter Farofa. Samen met haar Braziliaanse moeder en zus is zij naar Nederland verhuisd, waar ze onder meer haar evts zangopleiding volgde.

Op vakantie in Brazilië maakte Sheyla haar debuut in een barretje aan de Copa Cabana in Rio de Janeiro. Niet alleen in Brazilië maar ook in Portugal, Menorca en Oostenrijk heeft zij opgetreden.

Onderricht kreeg zij bij meerdere zangpedagogen waaronder Deborah Brown destijds docent bij het conservatorium Hilversum en Alberto ter Doest docent bij het conservatorium Rotterdam.

De Braziliaanse sfeer geeft een exotische dimensie aan al haar optredens!

 

Sheyla is zangeres geweest bij de formatie Plenty B, waar ze haar eigen (engelstalige) nummers maakte.

Daarnaast heeft zij opgetreden tijdens het North Sea Jazz in 1989 en 1990. Van 1990 tot 2005 is zij leading lady geweest bij Big Band's waar zij o.a. in de Stadsgehoorzaal in Leiden, de It in Amsterdam,  het Okura Hotel en Paradiso heeft opgetreden. Sheyla heeft een uitgebreid Jazz Bossa Nova en Samba repertoire, maar zij zingt ook Covers samen met een DJ. 

Farofa speelt bekende Braziliaanse muziek, afgewisseld met Jazz standards. Het kan ook avondvullend Jazz of avondvullend Braziliaans zijn, met zelfs een uitstapje naar Funk of Salsa.

Haar timing en accentloze uitspraak die haar afkomst niet verloochent, is van nature dat geluid die Braziliaanse muziek nodig heeft. Aangevuld met de beste muzikanten op dit gebied uit zowel de Braziliaanse als de Jazz scene weet Sheyla van elk optreden een Braziliaans feestje te maken. Het publiek kan actief meedoen met de percussie, net zoals op de stranden van Ipanema is  Sheyla “the girl”.